Svenskt Julbord

Den rätta känslan finns på japansk restaurang i Stockholm

Den som varit i Japan och provat på äkta japansk mat kan bli besviken över utbudet hemma i Stockholm. Men det finns bra japanska restauranger här också.

Emma hade förverkligat sin dröm – att tillbringa en del av studietiden i Japan. Hon hade pluggat japanska hemma i Stockholm innan hon åkte iväg. Det var förstås inget lätt språk så kunskaperna räckte inte hela vägen när hon väl kommit dit, men hon blev bättre och bättre på språket under vistelsetiden.

Nu var hon dock hemma igen och planerade för en kväll med fotovisning för familj och kompisar. Hon hade så många fina foton på tempel, körsbärsblommor och mycket annat som hon ville dela med sig av. Mat skulle hon förstås också bjuda på. Först tänkte hon göra sushi själv, men insåg snart att hennes tid inte skulle räcka till det.

Bra stämning på japansk restaurang

Alltså letade hon reda på en japansk restaurang av bättre kvalitet. Allihop samlades där innan fotovisningen, för att äta tillsammans. Inredningen och miljön var perfekt och den rätta stämningen infann sig direkt.

De festade på både sushi, mellanrätter, olika tillbehör och dessert. Pratet och skrattet klingade över bordet och när middagen var över var alla förväntansfulla över vad de skulle få se för foton. De tackade personalen så gott för all den goda maten och begav sig hem till Emma för fortsättningen på den gemensamma kvällen. Det hade börjat bra och skulle säkert fortsätta att bli en riktigt trevlig afton. Mer om en japansk restaurang, gå till denna sida: https://lokalizakaya.se/ 

17 Jan 2023