Svenskt Julbord

Nutidens kassasystem

Från stora kassaapparater till bärbara terminaler har använts av restauranger. Nya kassasystem tas fram hela tiden och redan nu finns otroliga lösningar.

Med de stora kassaapparaterna som fanns på restaurangerna förr krävdes betydligt mer av personalen än det gör idag. Ett kort skulle kanske dras i en terminal och ett kvitto tas ur kassaapparaten. Det innebar många extra steg fram och tillbaka för en enda transaktion. Eller så kom kunderna till kassan och en kö bildades snabbt.

Sedan gjorde de trådlösa terminalerna terminalerna sitt intåg. En stor förbättring då hela transaktionen kunde ske direkt vid bordet. Som med många andra förbättringar innebär det att servicen blir snabbare och tempot trappas upp. Så är man tillbaka i köer och väntande och kanske till och med irriterade kunder som stressar upp personalen.

Modernare kassasystem

Tekniken går snabbt framåt och numer har det tagits fram nya kassasystem som kan interagera med gästernas mobiler. Med dessa kassasystem kan kunden beställa sin mat via mobilen. När gästen är klar och vill lämna restaurangen behöver denne inte vänta utan kan betala via sin mobil. Systemet är så smart att man kan dela upp betalningen på flera gäster om man så önskar.

Dessa kassasystem tar bort mycket stress för personalen som istället kan fokusera på att servera och plocka bort disk. Kunderna behöver inte vänta och försöka få kontakt med en servitris som stressar förbi. Alla får en lugnare och trevligare tillvaro på restaurangen. Något som gör att gästerna troligtvis återkommer och personalen får en betydligt bättre arbetsmiljö. Läs mer om kassasystem på denna sida: https://www.kassasystem.ai/ 

29 Jan 2023