Svenskt Julbord

Blogg

Här i bloggen begränsar vi oss inte till julen och julbord utan skriver om allt som har med fest och mat att göra. 

RSS

Kylrum för dina behov

6 Jul 2023

För att din verksamhet ska flyta smidigt krävs det bland annat att du har ett kylrum som passar för dina behov och förutsättningar. Med rätt dörrar och hyllor.

Ett kylrum är ett rum som har väggar, golv och tak och som håller en jämn, låg temperatur. Det är ett rum där man kan förvara livsmedel, mediciner eller annat som behöver hållas i en lägre temperatur än det som finns i övriga rum. Kanske är det också ett rum där du ska kunna utföra en viss hantering av det som kyls.

För att du ska kunna få ett kylrum som passar dina förutsättningar och behov så måste det även vara ett skräddarsytt kylrum. Golvet ska klara av tyngden av den handtruck, vagn eller motviktstruck som du kommer använda dig av och dörrarna ska öppnas på ett sätt som underlättar ditt arbete. Men även förvaringen ska vara smidig och lätt att använda.

Rätt kylrum för dig

Trots att kylrum kan verka väldigt lika så finns det en stor mängd olika modeller på marknaden. Därför kan du alltid hitta ett kylrum som passar in på den yta som du har att tillgå. Något som underlättar ifall du behöver ett kylrum på en plats där det inte funnits något förut.

Genom att få ett kylrum som passar perfekt för din lagring och hantering kommer du också underlätta det dagliga arbetet och det kommer vara enklare att skapa rätt förutsättningar för att det du kyler ska må bra och få den perfekta lagringen.

Smakrik salladsbar på Liljeholmen

27 Feb 2023

Är du sugen på en riktig smakbomb till lunch? Hos salladsbaren på Liljeholmen kan du lyxa till det med en ordentlig bowl. I den finns allting som du gillar.

Att få i sig bra mat under dagen, ger dagen bättre förtusättningar. Precis som bilen behöver bensin, så behöver kroppen mat för att orka med. För att få en riktigt bra och långvarig mättnad, så behöver man äta rätt. En riktigt god och smakfull poké bowl, kan vara precis det man behöver få i sig för att orka med dagen.

Att hitta riktigt god mat är inte svårt idag, framförallt inte om man bor i Stockholmsområdet där utbudet är stort. Men att gå till en riktigt grön restaurang, där de verkligen tänker på färskvarorna, det är något alldeles extra. Blandad mat i en fin kombination blir en riktigt härlig smakbomb som man kan få njuta av.

Du blir inte uttråkad med mat från salladsbar

Man vet själv hur lätt det är att tröttna på en del maträtter. Men en sak som är säker, man blir inte uttråkad på att äta goda lyckade bowls från en salladsbar. Det finns i så många olika kombinationer och är en ren smakbomb varenda gång. Det är tillräckligt mycket både för att vara en lunch eller en middag.

Maten från salladsbaren är fräsch och väldigt nyttig att få i sig. Det är proppat med näring och allt som kroppen behöver för en dag. Vår kropp är vårt tempel, vårda den med riktigt bra mat.

Nutidens kassasystem

29 Jan 2023

Från stora kassaapparater till bärbara terminaler har använts av restauranger. Nya kassasystem tas fram hela tiden och redan nu finns otroliga lösningar.

Med de stora kassaapparaterna som fanns på restaurangerna förr krävdes betydligt mer av personalen än det gör idag. Ett kort skulle kanske dras i en terminal och ett kvitto tas ur kassaapparaten. Det innebar många extra steg fram och tillbaka för en enda transaktion. Eller så kom kunderna till kassan och en kö bildades snabbt.

Sedan gjorde de trådlösa terminalerna terminalerna sitt intåg. En stor förbättring då hela transaktionen kunde ske direkt vid bordet. Som med många andra förbättringar innebär det att servicen blir snabbare och tempot trappas upp. Så är man tillbaka i köer och väntande och kanske till och med irriterade kunder som stressar upp personalen.

Modernare kassasystem

Tekniken går snabbt framåt och numer har det tagits fram nya kassasystem som kan interagera med gästernas mobiler. Med dessa kassasystem kan kunden beställa sin mat via mobilen. När gästen är klar och vill lämna restaurangen behöver denne inte vänta utan kan betala via sin mobil. Systemet är så smart att man kan dela upp betalningen på flera gäster om man så önskar.

Dessa kassasystem tar bort mycket stress för personalen som istället kan fokusera på att servera och plocka bort disk. Kunderna behöver inte vänta och försöka få kontakt med en servitris som stressar förbi. Alla får en lugnare och trevligare tillvaro på restaurangen. Något som gör att gästerna troligtvis återkommer och personalen får en betydligt bättre arbetsmiljö. Läs mer om kassasystem på denna sida: https://www.kassasystem.ai/ 

Den rätta känslan finns på japansk restaurang i Stockholm

17 Jan 2023

Den som varit i Japan och provat på äkta japansk mat kan bli besviken över utbudet hemma i Stockholm. Men det finns bra japanska restauranger här också.

Emma hade förverkligat sin dröm – att tillbringa en del av studietiden i Japan. Hon hade pluggat japanska hemma i Stockholm innan hon åkte iväg. Det var förstås inget lätt språk så kunskaperna räckte inte hela vägen när hon väl kommit dit, men hon blev bättre och bättre på språket under vistelsetiden.

Nu var hon dock hemma igen och planerade för en kväll med fotovisning för familj och kompisar. Hon hade så många fina foton på tempel, körsbärsblommor och mycket annat som hon ville dela med sig av. Mat skulle hon förstås också bjuda på. Först tänkte hon göra sushi själv, men insåg snart att hennes tid inte skulle räcka till det.

Bra stämning på japansk restaurang

Alltså letade hon reda på en japansk restaurang av bättre kvalitet. Allihop samlades där innan fotovisningen, för att äta tillsammans. Inredningen och miljön var perfekt och den rätta stämningen infann sig direkt.

De festade på både sushi, mellanrätter, olika tillbehör och dessert. Pratet och skrattet klingade över bordet och när middagen var över var alla förväntansfulla över vad de skulle få se för foton. De tackade personalen så gott för all den goda maten och begav sig hem till Emma för fortsättningen på den gemensamma kvällen. Det hade börjat bra och skulle säkert fortsätta att bli en riktigt trevlig afton. Mer om en japansk restaurang, gå till denna sida: https://lokalizakaya.se/ 

Bussresa till distriktet Champagne

29 Aug 2022

Det är en god idé att förbereda sig väl inför en bussresa till Champagne. Det är ett stort distrikt, och det finns en uppsjö med olika champagnebönder.

Att bara dra ner till ett distrikt som heter Champagne för att det är häftigt kan vara slöseri med tid och pengar. Det är ett enormt stort område som täcker ungefär 34.000 hektar. Likaså finns det otroligt mycket att se och uppleva på de små och stora gårdarna där vindruvorna hänger i klasar.

På gårdarna kan du få se och uppleva tunnorna där champagnen lagras och ligger och väntar ut att den ska ha jäst och mognat färdigt i processen. Det finns fem olika delområden och Champagne har faktiskt så mycket som 324 stycken byar. Det kan ta ett tag om du vill besöka dem alla.

Bussresa till Champagne gör resan enkel

Champagne lagras i underjordiska källare. Dessa kan vara flera kilometer långa och då får man helt enkelt åka tåg för att komma från ena sidan till den andra. Överallt ligger det tunnor med lagrad dryck att beskåda under den underjordiska tågresan. Då kan det säkert bli så att det börjar vattnas i munnen om du tycker om champagne...

När du bokar en bussresa till Champagne behöver du inte läsa in dig på allt och välja ut var du vill göra ett besök. Det där är det redan någon som har tagit hand om. Däremot kan du kanske vilja läsa på lite om hur tillverkningen går till, så det är lättare att hänga med på guidningen.

Catering för återkommande bröllop i Stockholm

2 Jul 2022

Hör dig för bland dina vänner vilken firma som gör bäst catering i Stockholm för bröllopsfester. Fråga särskilt den som gift sig både en och två och tre gånger.

Finns det något roligare än att gifta sig? Vissa verkar till och med tycka det är så roligt att de gör det gång på gång, med nya gubbar och tanter varenda gång. Den som är inne på sin femte eller sjätte bröllopsfest kan säkert instämma i att det viktigaste mycket väl kan vara att se till att festen har bra catering. Mer så än vem man faktiskt gifter sig med.

Och visst ska man lyssna på proffsen, även när det kommer till bröllop och bröllopsfester. När exakt man räknas som proffs på bröllop är lite oklart. Men man kan anta att det krävs att man har minst tre bröllop i bagaget. Då har man också bra erfarenhet av olika cateringfirmor.

Catering mättar munnar på brudar och brudgummar

Så du som ska gifta dig kan leta runt i bekantskapskretsen efter den som gift sig flest gånger. Vilken catering tyckte han eller hon var den bästa? Om din vän bröllopsveteranen inte har några pålitliga tips, kan du hitta flera firmor som erbjuder bra catering i Stockholm.

Du behöver inte vara orolig för att din cateringfirma inte klarar av ett bröllop. Det vore högst osannolikt om en cateringfirma i Stockholm inte levererat mat till bröllopsfester förr. Kanske har de till och med varit med om att mätta munnen på samma brud flera gånger om?

Skriv lista på bra tapas i Stockholm

15 Jun 2022

Tapas mättar hungriga magar i Stockholm. Skriv upp favoritrestaurangerna på en lista i mobilen så slipper du tänka när du blir riktigt vrålhungrig ute på stan.

Med så många restauranger som det finns i Stockholm är det konstigt att det trots allt går att vandra runt hur länge som helst utan att hitta ett bra ställe att äta på. Säkert har du själv varit med om det många gånger. Ofta händer det när man är som hungrigast.

Det kan vara en bra idé att förekomma problemet genom att spara en lista på bra restauranger i olika stadsdelar på mobiltelefonens anteckningsapp. Beroende på hur mycket du gillar listor kan du sortera dem på olika sätt, till exempel efter vilken typ av mat restaurangen serverar.

Tapas för lite hungriga och vrålhungriga

En restaurang som Alegria Tapasbar skulle till exempel vara en given punkt på listan av spanska restauranger. Du skulle också kunna sortera dina listor efter hur hungrig du är när du letar efter en restaurang. Det som är så fint med just tapas är att det passar oavsett hur hungrig du är. Är du lite mindre hungrig kanske det räcker med en smårätt. Är du vrålhungrig kan du ta in hela menyn.

Men som sagt är det alltså planering som är tricket för att inte bli “hangry” när du plötsligt märker att du glömt äta ute på stan. Förbered med en lista på bra restauranger så slipper du tänka ut vart du ska gå.

Pizza för livet

25 Nov 2020

Det finns mindre god mat och godare mat och så finns det pizza. Det är bara att acceptera för alla förespråkare av andra kök och andra rätter. När det gäller vinner pizzan med en hästlängd.

Vad är det egentligen med pizza och varför älskar vi den så? Svaren på den frågan kan kompliceras i det oändliga, men ett enkelt svar är att den helt enkelt är så himla god. Ännu en anledning är att den kan varieras nästan i all oändlighet. För den som inte gillar den ena eller andra ingrediensen finns det alltid något annat att lägga på.

Grundformen på en pizza är rund men hemma kan vi använda långpannan. I Italien förekommer det också en del alternativa former och det är inte heller ovanligt att man köper pizza i bit. Också ett sätt att göra folk med olika känsliga smaklökar nöjda. Vad finns det då som måste vara med och vad kan man utelämna?

Pizzans viktigaste beståndsdelar och tillagning

Degen är förstås grunden till allt. Enkelt gjord med vetemjöl, vatten, olja och salt. En god tomatsås kan inte heller hoppas över. Krossade tomater som fått puttra med kryddor och kanske hackad lök. Och ost. Mycket ost.

Sedan börjar anarkin! För du kan ha precis allt du vill ha på din pizza så länge som det funkar att köra i en pizzamaster. Alla varianter är tillåtna bara du inte förväntar dig att alla ska hålla med dig om att smaken är fantastisk. Vad vill du ha på din pizza?

Hållbar lunch i Södertälje

22 Mar 2020

Allt fler restauranger har börjat ta miljöhotet på allvar och gör sitt yttersta för att bidra till ett bättre klimat. Ja, nu kan du till och med äta en god men också hållbar lunch i Södertälje.

För bara några år sedan var det inte många lunchrestauranger som tog miljöhotet på allvar. Restauranger överlag har förvisso alltid försökt utnyttja de resurser som funnits att tillgå i restaurangens kök, men kanske inte främst på grund av miljöhotet, utan snarare på grund av ekonomiska skäl. Att bedriva en restaurang är nämligen tufft, och att ta tillvara på de livsmedel som finns att tillgå är därför en självklarhet för de flesta. Trots detta har restauranger i Sverige slängt extremt mycket mat genom åren och det är inte förrän på senare år som miljöaktivisternas rop tagits på allvar och restaurangerna i Sverige tvingats ta nästa steg i att tänka matsmart.

frukter, vatten och god nyttig lunch

En ny tid för restaurangerna

Idag jobbar nästan samtliga restauranger i Sverige med miljön i åtanke och försöker, ännu hårdare än tidigare, att ta tillvara på samtliga livsmedels fulla potential. Och det som inte hamnar på tallriken slängs allt som oftast i komposten och omvandlas sedan till biogas. Restaurangers nya sätt att tänka och arbeta började i storstäderna men har nu även spridits till landets mindre städer. Idag kan du exempelvis åka till en stad som Södertälje i norr och avnjuta en god lunch och lämna mätt med samvetet i behåll, utan klimatångest. På tal om Södertälje, så är det faktiskt en riktigt trevlig stad att luncha i. Här kan du, till skillnad mot i storstäderna, ta en lunch utan att bli ruinerad och nu även slippa klimatångest.

Södertälje - mer än vad man kan tro

I Södertälje är det flesta restauranger och uteserveringar belägna i närheten av sjön Maren, vilket gör det till en fröjd att äta i denna stad. För vem älskar inte en härlig utsikt när man avnjuter sin lunch. Till skillnad mot i storstäder såsom Malmö, Stockholm och Göteborg så är kanske inte utbudet lika stort, men i Södertälje finns mer än vad man kan tro, här finns det mat från nästan hela världen. I Södertälje kan du äta lunch inspirerat från länder som Thailand, Kina, Indien eller Turkiet, men givetvis också svensk husmanskost. Och det kanske bästa är att du nu, även i en stad som Södertälje, allt som oftast kan försäkra dig om att lunchen du äter är tillagad med miljön i åtanke. Vi rekommenderar denna hemsidan:https://www.lunchsödertälje.se

God mat på rullande hjul

9 Mar 2020

Ska ni ha fest eller sammankomst där ni vill kunna servera gästerna mat, men inte har varken tiden eller energin att laga den själva? Då finns det andra sätt att lösa detta på, läs vidare här!

Vid olika festliga tillfällen och sammankomster vill man gärna kunna servera sina gäster någonting att äta, eller hur? Det behöver inte vara något avancerat egentligen, bara någonting att tugga på till drinken eller en tallrik med ost och kex. Oavsett vad man väljer att servera på sin tillställning så ska det vara någonting som man själv gillar och tycker om, men som även kommer att fungera att bjuda på. Kommer det att vara barn på festen eller är det bara en sammankomst för vuxna? Fundera över sådana saker innan ni bestämmer er för vilken typ av mat ni ska servera.

Kommer det barn på festen?

Om det är barn inblandade på festen, det kanske är en släktfest eller en tillställning för de närmaste vännerna och deras barn, behöver man ordna så att det finns mat som även barnen gillar. För att slippa laga extra mat endast för barnen så kan en buffé av något slag vara en bra idé. Då finns det någonting för alla smaker och man kan välja bort sådant som man inte tycker om. En buffé är ett utmärkt serveringsförslag oavsett storlek på festen, just för att man kan tillaga allting i förväg eller till exempel beställa catering. Nu för tiden så har dessa matvagnar, de som serverar streetfood, även catering som tillval. De kan komma till festen eller dit ni önskar för att servera gästerna mat. Det brukar finnas en massa olika vagnar att välja mellan, oavsett om man vill ha indisk mat eller vegetarisk mat.

Det är väldigt populärt idag med foodtrucks

God mat på rullande hjul, det är precis så det är. Idag kan vi välja och vraka runt om i staden när vi är sugna på någonting nytt. Dessa matvagnar serverar olika typer av mat och kan åka runt och ställa sig var de vill, för att sälja sin mat till förbipasserande. Detta är ett smart sätt att marknadsföra sig, genom att visa upp sig på olika platser vid olika dagar. Att dessa matvagnar även kan tillhandahålla catering för sina kunder, är väldigt populärt idag. Man kan boka den matvagn man vill ha, och sedan kommer de hem till er och serverar den typ av mat som ni önskar.

Hyra partytält för alla tillfällen

14 Feb 2020

Dags att ställa till med fest? Hittar ni ingen passande lokal? Att hyra partytält i Stockholm kan vara lösningen för er. Och kom ihåg att ni kan hyra alla tillbehör när ni ändå är igång.

Festplanering i all ära, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska hitta en plats för festen. Att hitta en ledig lokal att hyra är inte alltid det lättaste och kan dessutom kosta en del. Om man däremot vet med sig en vacker och passande utemiljö där man kan vistas är ett bra tips att hyra ett partytält. Partytält är ett utmärkt alternativ oavsett om man det är dags för bröllopsfest, kalas, företagsfest eller något annat evenemang. Partytält går att hyra i alla möjliga storlekar, här finns lösningar både för den intima tillställningen och det stora sällskapet på flera hundra personer. Det finns många andra fördelar med att hyra partytält, till exempel att man får tältet levererat och även får hjälp med monteringen. Då vet man att tältet är väl förankrat av någon som kan det där med tält.

… Och mer därtill!

När det är dags för fest är det såklart också mycket annat runtomkring som ska fixas med, inte bara själva lokalen. För den som vill hyra partytält i Stockholm finns möjligheten att söka sig till en helhetsleverantör för festlösningar. Då får man hjälp med allt man kan tänkas behöva för tillställningen, från planering till serveringspersonal och viktig utrustning. För då kan man hyra alla möjliga tillbehör utöver själva partytältet. Det kan handla om till exempel glas och porslin, servetter, stolar, dekorationer, scenlösningar samt ljud- och ljusutrustning. Låt någon annan sköta allt sådant så att du kan fokusera på att ge dina gäster en oförglömlig upplevelse. Som grädde på moset får du hjälp med nedmontering och bortforsling av all utrustning.

Glöm inte bort

Det finns en del som kan vara bra att tänka på när du ska hyra partytält i Stockholm. Du som kund är skyldig att se till så att platsen är tillgänglig vid den tid ni har kommit överens om att tältet ska levereras och monteras. Självklart är det även viktigt att det finns tillräckligt med plats för tältet, därför är det klokt att mäta i förväg så att ni inte blir överraskade. För att underlätta för personalen som ska leverera all utrustning måste platsen vara tillgänglig. Se också till att informera om eventuella ledningar och annat som kan påverka förankringen. 

Populär julmat inom äldreomsorgen

24 Nov 2019

Julen är en stor högtid bland många äldre – en tid för god mat och trevliga stunder. Nedan finner du tips på populär julmat inom äldreomsorgen. 

Klassiker högt i kurs 

Bland dom äldres favoriter på julbordet hör dom svenska klassikerna. Griljerad skinka, prinskorvar, hemlagade köttbullar och sist men inte minst ”dopp i gryta”. Detta är något som kanske inte serveras på så många julbord runt om i hemmen idag men sannerligen är det något som många äldre tycker om. Annan populär julmat som serveras inom äldreomsorgen som tillhör klassikerna är ägghalvor, Janssons frestelse och såklart kokt potatis. 

Fisk också populärt 

Något annat som tycks vara extra populärt bland äldre är fisk i alla dess former. På julbordet finns ofta fisk i av flera olika slag, alltifrån sill till gravad och lagad lax. Kanske är finns det fortfarande någon som föredrar lutfisk? En mindre tallrik enbart med fisk är det dock sällan någon som tackar nej till. 

Vällagad mat är alltid uppskattat 

För många i den äldre generationen har det aldrig varit aktuellt med halvfabrikat och micromat som allt fler nöjer sig med idag. Dom har under sina liv levt på vällagad husmanskost efter konstens alla regler, något som dom allra flesta också uppskattar att få fortfarande. Att lägga lite extra energi när det kommer till julmat som ska serveras inom äldreomsorgen kommer göra julen till något alldeles extra. 

Just maten inom äldreomsorg är ofta på tapeten och det är i regel inte av någon bra anledning. Det riktas mycket kritik till det som serveras och i många fall beror det på att pengar behöver sparas in. Jul är det dock bara en gång om året och att servera dom äldre varm, vällagad och framförallt riktigt god mat kommer troligtvis ge många glada miner tillbaka.

Något sött till kaffet

Även sötsaker hör julen till och idag ser vi alla möjliga typer av kombinationer när det kommer till desserter och sötsaker. Det är tryfflar, cheesecakes, och andra skapelser med julsmaker men även här verkar det vara det mest traditionella som får dom äldre på fall. 

När maten är undanstökad är det alltså dags att ställa fram en efterrätt som hör julen till. Ris á la Malta är populärt och lika så pepparkakor och klassiska lussebullar. Dom allra flesta skulle dock säkert tycka att en ask fylld med söta och smarriga praliner räcker gott och väl. 

Ska man planera julmat som ska serveras inom äldreomsorgen är det alltså ett säkert kort att satsa på sådant som är traditionellt. Att dessutom servera vällagad mat istället för att köpa färdiga jultallrikar- eller lådor kommer göra många boenden glada – kanske blir det deras finaste julklapp det här året. Att få äta och må gott under julen är viktigt och det bästa vore om vi fick strunta i allt vad budget heter, om så bara för just denna dag. 

Letar du konditori i Stockholm?

14 Nov 2019

Är du på väg till, eller i Stockholm och letar efter ett bra konditori i Stockholm? Har man en ledig dag över, så kanske man vill spendera den på ett mysigt café eller konditori där de har härligt svart kaffe, te och scones, bakverk, chokladbollar eller morotskaka. Har de dessutom en lättare lunch, wifi som de delar med sig av, så kan man ju sitta där hela dagen och jobba.

Vid en enkel sökning på nätet visar för handen att det finns närmare 1.000 caféer och konditorier som alla konkurrerar med varandra, eller de kanske kompletterar varandra? Platsen för caféet är ju viktigt, plus vilka bakverk som de har på sin meny.

Viktigast med bullar?

Vilka av de saker som man kan önska sig på ett café är viktigast för att man ska återkomma till det caféet? När man väl har hittat "sitt café" är det bara att återvända. Det kan handla om att det är där som man har tillräckligt stora bullar, tillräckligt stora tekoppar, gratis påtår på kaffe, eller att de har bäst soffor och möbler. Har man väl hittat sitt favoritcafé behöver man sedan inte leta längre. Man går bara till det café som man vet är bäst.

Viktigast med tårtor?

Ibland, vill man satsa på en tårta. När man har något alldeles extra som man vill fira, då vill man ha en tårta. Inget ersätter en tårta, en tårta gör vilken fest som helst ännu mer festlig och är pricken över i:et. Sedan finns det ju så många olika slags tårtor att välja mellan. Den klassiska Schwarzwaldtårtan med hasselnötsnbottnar grädde och choklad är ju något alldeles extra, eller den klassiska prinsesstårtan med marsipantäcke, hallonsylt och vispgrädde eller önskar du hellre en tårta med vit choklad? Vilket som, brukar de flesta tårtor vara riktigt goda.

Viktigast med smörgåsar?

Den som har sockersjuka (diabetes) kanske inte är så glad i varken bullar, kex eller tårtor. Då kanske man hellre vill ha smörgås? Att ha goda smörgåsar är väl ändå obligatoriskt på ett café? Och har man då dessutom goda och fina smörgåstårtor, då är väl caféet verkligen godkänt, eller hur?

Det gäller alltså att hitta ett café med allt detta. Och helst ska de ju vara "hemmagjorda", alltså bakta och smörade på stället. Inte inköpta från någon leverantör som har hällt i en massa kemikalier i bullarna så att de ska hålla längre. Sådant känns på smaken och kan ge en riktigt dålig bismak som man aldrig får när man bakar bullarna hemma.

När du vill hyra festlokal i Malmö

15 Sep 2019

Är du på jakt efter att kunna hyra festlokal? Då kan vi hjälpa till. Är det dessutom i Malmö är det ännu bättre. Det finns flera fina festlokaler just i Malmö, om det är där man vill arrangera sin fest.

Här presenterar vi de främsta festlokalerna som både finns i centrala staden, och utanför Malmö. Det  skiljer sig lite grann mellan festlokalerna, och beroende på tycke och smak, kanske man gillar det ena stället mer än det andra. Allt det är upp till var och en, och är man osäker och inte har besökt lokalerna innan, kan det rekommenderas att faktiskt åka ut och titta på de olika lokalerna själv innan man bestämmer sig. Det blir inte roligt att ha bokat en lokal som inte motsvarar ens förväntningar.

Hyr festlokal i Malmö Börshus

Exempel på festlokaler i Malmö

Här presenterar vi några av alla de olika festlokaler som man kan hyra i Malmö. Det är lokaler som påminner om allt från en hölada, till en folkets park, eller folkets hus, till finare lokaler som påminner om värdshus från medeltiden, till hotelllokaler och enklare festlokaler. Man kan beställa maten till lokalen eller ta med egen mat och dryck.

 • Alnarp i Lomma, har allt från catering, bröllop, fester och konferenser.
 • Amiralen Eventlokal, ligger intill Folkets park i Malmö. Har stort dansgolv som passar för firmafester, konferens, konsert eller mässor.
 • Ärtholmsgården har en festlokal, dit man kan ta med egen mat och dryck, upp till 70 gäster. Finns scen för dasn och liveband.
 • Borgstugan härstammar från 1400-talet. Här finns välvda tak, stearinljus i smidekronor och fina anor.
 • Casino Cosmopol finns för privata fester eller för företag. Festlokalen har fin inredning med stuckaturer och vackra kristallkronor.
 • Evening Fest och Event har festvåning nära Pildammsparken. Här kan man drick och äta.
 • Gamla Brogatans festvåning ligger i centrala Malmö med fest för det mindre sällskapet på upp till 30 gäster, eller middagar för upp till 70 personer.
 • Good morning Malmö har lokaler för event, fester och större kongresser. Här finns både pub, dansgolv och möjlighet att duka till långbord.
 • IDO – festlokal i Malmö har festlokaler för middagar, konferenser och andra festliga tillfällen.

Malmö Börhus

Malmö Börshus har riktigt fina lokaler sedan huset användes för aktie- och värdepappershandel mitt i centrala Malmö. Hit kan man gå till fots från Centralstation, eller parkera sin bil. Här kan man beställa fin gourmetmat tillagad av egna kockar och få maten och bli uppassad av uppmärksam personal.

Tips för julstädning i sista minuten

4 Sep 2019

Här följer några snabba tips för julstädning i sista minuten. Behövs verkligen sådana? Vår erfarenhet säger att de definitivt behövs och att många kan dra nytta av de knep vi tänkte gå igenom.

Julen är en tid för eftertanke, för umgänge och för själslig rekreation och fysisk återhämtning. Detta åtminstone rent teoretiskt. I många familjer så är det istället en tid med en inneboende stress.

Man ska köpa julklappar, man ska fixa all mat, man ska hinna jobba undan på arbetet, man ska ordna med julpynt, man ska fixa en gran, man ska organisera kring vilka släktingar som ska komma och man ska samtidigt planera för dagarna efter jul då alla är lediga. Kort och gott: julen kan vara extremt stressande och ser man allt detta så förstår man också att en så pass viktig sak som städning faktiskt får finna sig i att husera i bakgrunden.

Många hinner helt enkelt inte med att städa på det sätt som man kanske skulle vilja önska. Det är till dessa som våra tips vänder sig. Tack vare dessa tips så kan du städa på nolltid och få ett inbjudande hem på julafton. Precis som det ska vara. Då kan du anlita hemstädning, till exempel i Nacka, klicka på denna länk: https://www.hemstädningnacka.se.

Anlita hemstädning i Nacka

Så här kan du göra för att julstäda

Okej. Du har alltså gjort klart allting inför julen och klockan tickar obarmhärtigt vidare trots att du ännu inte städat huset. Vad göra? Vårt råd är följande:

 • Börja med att skriva en lista. I denna lista så rangordnar du rummen utifrån städbehoven. Generellt så kan följande rangordning vara något att eftersträva: Köket - Toalett - Hall - Vardagsrum. Anledningen till denna rangordning är att köket kommer att spela en central plats under hela julen och att de finns få tillfällen som innehåller så pass mycket matlagning som denna högtid. Håll rent! Toaletten talar sitt tydliga språk; du vill att gästerna ska känna att det är rent och fräscht då de besöker din toalett, eller hur? Hallen å sin sida är det första som dina gäster möts av och den behöver inte vara kliniskt ren, men däremot så ska den vara organiserad så till vida att A) kläderna ska vara upphängda och att B) det ska finnas plats att hänga upp nya kläder som gästerna har på sig. Det kan innebära att du måste rensa bort lite overaller, stövlar och kängor. Lägg dessa i exempelvis en kartong som du diskret placerar i källaren. Vardagsrummet är platsen där ni umgås och där klapparna sedermera kommer att delas ut. Se till att dammsuga, torka rent och plocka bort de onödiga.
 • Behåll lugnet. Ett råd som är lättare att ge än att efterleva. Men, det behöver inte vara så stressigt att städa. Gå igenom alla rum metodiskt och börja exempelvis med att spruta rengöringsmedel på ugn och spis, därefter på diskbänken och ställ sedan in en skål med hackad citron och vatten i mikron och kör denna på full effekt i några minuter. Efter detta kan du gå till toaletten och spraya både handfat och klosett där. Medan detta verkar så kan du börja rensa ut lite i hallen. Torka ur mikron med hjälp av en fuktig trasa, rengör spisen som vanligt och kör därefter vidare med toaletten. Som avslutnings å dammsuger du och skurar golven. Organisation är viktigt: du behöver inte städa på samma ställe hela tiden utan du kan exempelvis vända torktid till din fördel och använda den för att gå vidare till ett annat rum.
 • Ta hjälp: Det är inte bara du som ska städa. Barn och partner kan också hjälpa till och göra jobbet både effektivare och roligare. Barnen kan städa sina rum och röja upp alla leksaker medan du och din partner delar upp de andra rummen mellan er. Ett tips: skapa en gemensam spotifylista och låt den dundra ut i huset medan ni städar. Varför inte med lite härlig julmusik? Lycka till och kom även ihåg följande: det behöver inte vara så där extremt rent. Huvudsaken är att det ser fräscht och inbjudande ut och att de doftar gott. Dina gäster kommer inte att fingranska och betygsätta hur du städat, det garanterar vi.

← Äldre inlägg