Svenskt Julbord

Bussresa till distriktet Champagne

Det är en god idé att förbereda sig väl inför en bussresa till Champagne. Det är ett stort distrikt, och det finns en uppsjö med olika champagnebönder.

Att bara dra ner till ett distrikt som heter Champagne för att det är häftigt kan vara slöseri med tid och pengar. Det är ett enormt stort område som täcker ungefär 34.000 hektar. Likaså finns det otroligt mycket att se och uppleva på de små och stora gårdarna där vindruvorna hänger i klasar.

På gårdarna kan du få se och uppleva tunnorna där champagnen lagras och ligger och väntar ut att den ska ha jäst och mognat färdigt i processen. Det finns fem olika delområden och Champagne har faktiskt så mycket som 324 stycken byar. Det kan ta ett tag om du vill besöka dem alla.

Bussresa till Champagne gör resan enkel

Champagne lagras i underjordiska källare. Dessa kan vara flera kilometer långa och då får man helt enkelt åka tåg för att komma från ena sidan till den andra. Överallt ligger det tunnor med lagrad dryck att beskåda under den underjordiska tågresan. Då kan det säkert bli så att det börjar vattnas i munnen om du tycker om champagne...

När du bokar en bussresa till Champagne behöver du inte läsa in dig på allt och välja ut var du vill göra ett besök. Det där är det redan någon som har tagit hand om. Däremot kan du kanske vilja läsa på lite om hur tillverkningen går till, så det är lättare att hänga med på guidningen.

29 Aug 2022