Svenskt Julbord

Hållbar lunch i Södertälje

Allt fler restauranger har börjat ta miljöhotet på allvar och gör sitt yttersta för att bidra till ett bättre klimat. Ja, nu kan du till och med äta en god men också hållbar lunch i Södertälje.

För bara några år sedan var det inte många lunchrestauranger som tog miljöhotet på allvar. Restauranger överlag har förvisso alltid försökt utnyttja de resurser som funnits att tillgå i restaurangens kök, men kanske inte främst på grund av miljöhotet, utan snarare på grund av ekonomiska skäl. Att bedriva en restaurang är nämligen tufft, och att ta tillvara på de livsmedel som finns att tillgå är därför en självklarhet för de flesta. Trots detta har restauranger i Sverige slängt extremt mycket mat genom åren och det är inte förrän på senare år som miljöaktivisternas rop tagits på allvar och restaurangerna i Sverige tvingats ta nästa steg i att tänka matsmart.

frukter, vatten och god nyttig lunch

En ny tid för restaurangerna

Idag jobbar nästan samtliga restauranger i Sverige med miljön i åtanke och försöker, ännu hårdare än tidigare, att ta tillvara på samtliga livsmedels fulla potential. Och det som inte hamnar på tallriken slängs allt som oftast i komposten och omvandlas sedan till biogas. Restaurangers nya sätt att tänka och arbeta började i storstäderna men har nu även spridits till landets mindre städer. Idag kan du exempelvis åka till en stad som Södertälje i norr och avnjuta en god lunch och lämna mätt med samvetet i behåll, utan klimatångest. På tal om Södertälje, så är det faktiskt en riktigt trevlig stad att luncha i. Här kan du, till skillnad mot i storstäderna, ta en lunch utan att bli ruinerad och nu även slippa klimatångest.

Södertälje - mer än vad man kan tro

I Södertälje är det flesta restauranger och uteserveringar belägna i närheten av sjön Maren, vilket gör det till en fröjd att äta i denna stad. För vem älskar inte en härlig utsikt när man avnjuter sin lunch. Till skillnad mot i storstäder såsom Malmö, Stockholm och Göteborg så är kanske inte utbudet lika stort, men i Södertälje finns mer än vad man kan tro, här finns det mat från nästan hela världen. I Södertälje kan du äta lunch inspirerat från länder som Thailand, Kina, Indien eller Turkiet, men givetvis också svensk husmanskost. Och det kanske bästa är att du nu, även i en stad som Södertälje, allt som oftast kan försäkra dig om att lunchen du äter är tillagad med miljön i åtanke. Vi rekommenderar denna hemsidan:https://www.lunchsödertälje.se

22 Mar 2020