Svenskt Julbord

Beställ redan nu var ni ska fira in stundande jul

Varför inte bestämma redan nu var ni ska fira in julen i år? Är ni de första gästerna som bokar vet ni att ni garanterat har Sveriges bästa och mest välrenommerade restaurang där ni kan fira in den stundande julen. Ingen kommer att slå er på fingrarna när det kommer till att bjuda på den godaste julmaten och sitta i den festligaste lokalen som Stockholm (och hela Sverige?) har att bjuda på. Från restaurangens panoramafönster har ni utsikt över slottet, riksdagshuset och över Stockholms ström. När vintern är som mörkast kan ni arrangera och bjuda personalen, vännerna och bekanta på ett dignande julbord som gästerna, eller företaget sent ska glömma.

Festlokal som kan förändras

Beroende på det behov som ni har och vilket program som ni önskar att bjuda på, kan ni ha hela scenen för musikband, stå-upp artister eller DJ som bjuder upp till dans. Vill ni kan ni få Stefano Catenaccis kök. Det är samma slags meny som Nobelgästerna, kungen och kungafamiljen äter. Ett glas cava och 3 glas vin ingår i den menyn. Senare på kvällen kan gästerna beställa från en fri bar så mycket de vill.

Man kan alltså hyra lokalen och arrangera sin fest precis efter eget tycke och smak. Men om du väljer menyn från Stefano Catenaccis kök, ingår hyran  i priset för menyn. Och det är endast för ett större antal gäster, som mer än 100 personer om hyran ska ingå i meny-priset. Vill ni bara nya lokalen, kan man även det. Då ingår till exempel personalen (för serveringen och disken), garderob, dansgolvet (givetvis), tillgång till lsceben, mukrifon, projektor, wifi, DJ och städningen efteråt.

Håll festen i anrik lokal i Operahuset

Tänk att hålla festen i samma anrika hus som Operahuset, byggt 1772. Här har kungar, drottningar och prinsar och prinsessor suttit och njutit att musik- och balettelitens föreställningar i århundraden. Här finns även den berömda Operakällaren som Stefano Catenacci driver tillsammans med personal i hans kök. Operakällaren är en av Sveriges äldsta och mest anrika restauranger.

Den öppnades redan 1787 i det Operahus som Gustav III lät uppföra under renässansens Sverige. Under 1870-talet förändrades Operakällaren med vita linnedukar på borden och med väggar beklädda med paneler, som i flera omgångar har renoverats sedan dess. Här har svenska storheter som August Strindberg och Viktor Rydberg ätit.

Under hela 1950-talet ägde Tore Wretman Operakällaren, samtidigt som han dreb Riche och Stallmästaregården och förnyade maten och vinkällaren med en ny uteservering och öppnade Bakfickan. Här har sedan dess flera festvåningar hört hemma på samma sätt som Operaterrasen, Entresolvåningen och Vinkällaren Nobis. Lär mer om lokalen Operaterrassen på: http://www.festlokaloperaterassen.se.

9 Apr 2018