Svenskt Julbord

Catering – fem spännande tips

När man planerar en sammankomst av något slag, vill man gärna att varenda del av den ska vara så uppskattad som möjligt. Gärna vill man att det ska bli så bra så att evenemanget blir en snackis under en lång tid framöver.

Cateringen är en stor del av alla större sammankomster där deltagarna ska äta. Generellt sett är det lite lättare att hitta bra catering om man bor i en storstad (Stockholm, Göteborg, Uppsala t.ex.), men oavsett så finns det en hel del utrymme att jobba med för att skapa något som deltagarna tycker om. Det kan dock vara lätt att inspirationen tryter. Därför bjuder vi här på fem spännande tips som garanterat kommer göra din catering till en bra upplevelse för deltagarna.

Känn till behoven

Det här kan vara mycket viktigt för att göra alla nöjda. På din inbjudan, om du till exempel skickar den digitalt, kan du lämna ett fält där deltagaren kan berätta om de har några särskilda behov gällande maten. Råkar det till exempel vara många gluten- eller laktosintoleranta kan några, i värsta fall, få gå hungriga om du inte beställt tillräckligt mycket mat för dem. Likaså kan det finnas många vegetarianer och de som inte äter något animaliskt över huvud taget.

Välj speciell mat

Att bjuda på något lite ovanligt kan göra evenemanget ännu roligare. Har man ett väntat och förutsägbart matutbud, kan det sätta sin prägel på hela sammankomsten. Spännande, rolig och överraskande mat kan även det sätta sin prägel på evenemanget och förhoppningsvis göra det lite roligare.

Att hitta speciell mat till cateringen kan dock vara lite svårt. Oftast brukar några enkla sökningar på nätet dock kunna hjälpa dig på vägen. Om du till exempel bor i Uppsala och behöver cateringen där, kan det räcka med att söka på ”catering Uppsala”, följt av den typ av mat du önskar tillhandahålla. Nu är Uppsala en stor stad där chansen är stor att maten du letar efter finns, men bor du i en mindre stad kan du behöva söka på ”catering” följt av den närmsta lite större staden nära dig.

Jobba med presentationen

Det finns sätt att göra spektakulär catering utan att ha en särskilt stor budget. Ett av de sätten är att vara kreativ med presentationen. Som bekant är presentationen viktig när det gäller mat generellt sett – och catering är inget undantag.

En riktigt snygg presentation kan få maten att upplevas som mer spännande, och blir även en rolig konversationsstartare för de som deltar. Det här är saker som i slutändan kan leda till ett bättre evenemang överlag.

Här kan du läsa mer om catering: http://www.cateringuppsala.se/.

10 May 2017