Svenskt Julbord

Dags att köpa en skräddarsydd kostym?

I var mans (och kvinnas!) garderob bör några basplagg finnas; skjortor i olika färger, material och med olika kragar, skor av olika typer - kängor, lågskor och sneakers -, jeans, tunnare byxor samt ett par tunnare tröjor att bära över skjortorna. Har man den basen att utgå från så är man också redo att möta de flesta situationer i livet. Men; man behöver komplettera lite också och en av de plagg som vi ska titta närmare på gäller en kostym. 

Även om ditt dagliga arbete inte kräver en mer formell klädsel så kan en skräddarsydd kostym vara en god investering. Det kommer fester - bröllop, jämna födelsedagar och nyårsaftnar - där man vill visa sig från sin bästa sida 

Alla tycker inte de behöver en kostym

Många anser sig inte vara i behov av en kostym; man kanske har arbeten som inte kräver det sobra intrycket som en kostym ger. Vi tycker dock att även män med sådana yrken ska ta en extra funderare kring en investering i en kostym; detta då plagget i fråga kan ge det där lilla extra - lyxen som får en att känna sig uppklädd, speciell och utvald: ett plagg som verkligen kan addera det lilla extra till festen. 

Äger man exempelvis en skräddarsydd kostym så är man bättre förberedd och står inte handfallen om man blir bjuden på en fest som kräver mer formell klädsel. Även om plagget i fråga inte används dagligen - eller ens en gång i halvåret - så är en skräddarsydd kostym nästan alltid att anse som en investering. 

Vi har hela tiden nämnt ordet skräddarsydd och det har vi gjort av en anledning. Ska man köpa en kostym så kan man lika gärna se till att få denna anpassad efter sin egen kropp och få en perfekt passform. Att betala dyrt för en “vanlig” kostym som inte sitter lika bra är, enligt oss, ett dåligt val. 

Några tankar om en skräddarsydd kostym 

Om du står inför att köpa en skräddarsydd kostym så ställs du också inför en massa frågor såsom storlek, struktur, mönster, knäppning, slag och så vidare. Kostymer kommer i massor av olika modeller och det kan vara en del att bena ut innan man öppnar plånboken. Därför tänkte vi peka på några tankar som kan leda dig rätt; helt enkelt några frågor som du kan ställa sig - och din skräddare - innan du bestämmer dig: 

Läs mer här om detta viktiga plagg.

2 Jan 2018