Svenskt Julbord

Företagsevent med mat- och Stockholmsfokus

Söker ditt företag ett event i Stockholm med tema ”mat och dryck?”. Här finns något oavsett om fokus ska ligga på maten, drycken eller dessa tillsammans.

Middag med kock

Ett företagsevent som egentligen passar oavsett intresse hos deltagarna. Här hjälps man åt tillsammans att skapa den trerättersmiddag som senare avnjuts tillsammans. Det som gör matlagningen speciell är man får hjälp av en, eller flera, kockar. Personer som i sitt yrke jobbar med matlagning och därmed kan dela med sig av sina bästa knep.

Laga maten i en härlig gemenskap – och ät den i samma gemenskap. Ett unikt företagsevent då annars eventet och middagen brukar vara separerade.

Vinprovning eller champagneprovning

Har deltagarna stort intresse för viner kan vinprovning vara ett passande företagsevent. I Stockholm erbjuds detta både av restauranger, krogar och eventföretag. Här kan man välja mellan om det främst ska handla om smakprovning eller om det även ska vara utbildning inom den dryck som provas. Varför inte ha en dryckesprovning med olika drycker de olika kvällarna.

Gör din egen choklad

Flera chocolaterier har börjat med provsmakningar för att därmed öka utbudet från att enbart sälja choklad till att även ”uppleva” chokladen. Är det ett företagsevent på maximalt 1 - 2 timmar är det tillverkning av chokladkaka som gäller. Är det istället längre tid kan pralinerna tillverkas. Dessa kräver däremot lite mer kunskap för att de ska bli riktigt bra.

Baka egna polkagrisar

I Gamla Stan i Stockholm finns ett företag som erbjuder sina kunder att baka egna polkagrisar. Detta gäller då både för privatpersoner och företag och är alltså inte knutet enbart mot företagsevent. En mindre grupp får testa på att göra den mytomspunna karamellen som starkt förknippas med Gränna men som även tillverkas på andra ställen av Sverige.

Grillkurs

I likhet med hur eventet ”middag med kock” lär ut proffsig matlagning så har ”Grillkurs” fokus på att ta matlagningen en nivå uppåt. Det går att grilla – och det går att grilla. Med en mästare bakom grillen får alla deltagarna en grundläggande kurs i grillning och testa på detta sätt att tillaga kött, fisk och grönsaker.

Detta är ett ganska flexibelt företagsevent då utrustningen kan köras (tillsammans med grillmästaren) till en passande plats utifrån kundens behov. Så länge man får grilla så kan detta företagsevent genomföras.

Behöver du mer tips?

Kontakta ett eventföretag i Stockholm som anordnar företagsevent. De har en rad tips och idéer på upplägg och upplevelser utifrån vad kunderna efterfrågar.

Här kan du läsa om andra typer av företagsevent.

22 Dec 2018