Svenskt Julbord

Funderar du på att starta vegansk restaurang?

Har du också passion för vegetariansk eller till och med vegansk mat? Då kan det vara bra att starta en egen foodtruck som start på en (helst framgångsrik) karriär då du serverar sådan mat som du själv gillar och brinner för. Innan man startar en restaurang och drar på sig stora omkostnader med hyra av lokal, möbler och alla de kostnader som man bör ta för att kunna starta en restaurang, så kan man i stället starta med en enkel foodtruck.

Så fungerar en foodtruck

En sådan är en mini-restaurang med mycket låga omkostnader. Dina gäster får prova att smaka nya smaker. Du ställer din foodtruck var som helst och sprider på så sätt den slags mat som du vill prova dig fram och servera på en egen restuarang om det visar sig att maten går hem. En foodtruck kan du ställa upp så gott som var som helst. Gärna så nära centrum som möjligt, så att du når så många gäster som det bara går. På så sätt kan du testa ny mat och se om den nya maten som du lagar går hem hos folk och de kommer gärna och köper din mat. En foodtruck är ju en veritabel rullande restaurang. Det är kockarna med maten som kommer ut till gästerna i stället för gästerna som kommer ut till maten. Och visar det sig att gästerna väldit gärna kommer till maten, så kan man sedan skaffa sig en större plats som är permanent. Eller – om man nu känner lite av zigenskt blod som strömmar i ådrorna, kan man fortsätta åka land och rike runt och ta maten runt hela Svea rike land. På så sätt får man många som smakar nya smaker och provar ny mat. Om det är så att man brinner för den mat som man lagar så kan man fortsätta och sprida sin matglädje med hjälp av en foodtruck.

Få inspiration från foodtruck i Stockolm

Om du vill få insipiration från en foodstruck med vegetariansk och vegansk mat i Stockholm kan du börja med att googla "foodtruck Stockholm" så får du upp kontaktuppgifter till de företag som serverar vegansk och vegetariansk mat. En av dem som du kan ta kontakt med är Vego Schmegan, som har läckerheter inom vegetariansk mat såsom falafel, hummus, friterad aubergine, vinbladsdolmar och härliga sallader och bröd. Du kan välja på allt från mat inspirerad av länder och kulturer från Mellanöstern, kring Medelhavet i en svensk tappning.

9 Apr 2019