Svenskt Julbord

God mat på rullande hjul

Ska ni ha fest eller sammankomst där ni vill kunna servera gästerna mat, men inte har varken tiden eller energin att laga den själva? Då finns det andra sätt att lösa detta på, läs vidare här!

Vid olika festliga tillfällen och sammankomster vill man gärna kunna servera sina gäster någonting att äta, eller hur? Det behöver inte vara något avancerat egentligen, bara någonting att tugga på till drinken eller en tallrik med ost och kex. Oavsett vad man väljer att servera på sin tillställning så ska det vara någonting som man själv gillar och tycker om, men som även kommer att fungera att bjuda på. Kommer det att vara barn på festen eller är det bara en sammankomst för vuxna? Fundera över sådana saker innan ni bestämmer er för vilken typ av mat ni ska servera.

Kommer det barn på festen?

Om det är barn inblandade på festen, det kanske är en släktfest eller en tillställning för de närmaste vännerna och deras barn, behöver man ordna så att det finns mat som även barnen gillar. För att slippa laga extra mat endast för barnen så kan en buffé av något slag vara en bra idé. Då finns det någonting för alla smaker och man kan välja bort sådant som man inte tycker om. En buffé är ett utmärkt serveringsförslag oavsett storlek på festen, just för att man kan tillaga allting i förväg eller till exempel beställa catering. Nu för tiden så har dessa matvagnar, de som serverar streetfood, även catering som tillval. De kan komma till festen eller dit ni önskar för att servera gästerna mat. Det brukar finnas en massa olika vagnar att välja mellan, oavsett om man vill ha indisk mat eller vegetarisk mat.

Det är väldigt populärt idag med foodtrucks

God mat på rullande hjul, det är precis så det är. Idag kan vi välja och vraka runt om i staden när vi är sugna på någonting nytt. Dessa matvagnar serverar olika typer av mat och kan åka runt och ställa sig var de vill, för att sälja sin mat till förbipasserande. Detta är ett smart sätt att marknadsföra sig, genom att visa upp sig på olika platser vid olika dagar. Att dessa matvagnar även kan tillhandahålla catering för sina kunder, är väldigt populärt idag. Man kan boka den matvagn man vill ha, och sedan kommer de hem till er och serverar den typ av mat som ni önskar.

9 Mar 2020