Svenskt Julbord

Ha festen till sjöss

Snart är våren och värmen här och det finns många tillfällen att fira. Och det väntar många bröllop när värmen kommer med allt vad det innebär. Det är mycket man måste tänka på när man planerar en större fest. 

Att börja planeringen i god tid är A och O för en lyckad fest. Man behöver noga sätta ett bra datum med lång framförhållning så att så många som möjligt kan komma. Det kan vara roligt att att ha ett tema på festen, som till exempel maskerad. Det ger en känsla av samhörighet och festdeltagarna har en tendens att släppa loss mer på en maskerad än än vanlig fest.

Förberedelser

Att vara noga med förberedelserna är viktigt för att festen ska bli lyckad. Man vill inte ha massa detaljer att lösa precis innan festen. Det är faktiskt viktigare än man tror med själva inbjudan till festen. När det gäller till exempel bröllop satsas det mycket på vackra inbjudningskort. Någon har sagt att festen börjar på hallgolvet.

Var noga med att inte missa något i inbjudan. Det måste såklart tydligt stå vad som gäller på festen. Det kan vara till exempel att upplysa om eventuellt tema, klädsel, om barn är välkomna och så vidare.

En mindre fest kan det räcka med en inbjudan digitalt, på till exempel mail eller på Facebook. På Facebook har man en klar fördel, där kan man ju ändra eller lägga till information när man vill. Självklart måste datum, tid och plats tydligt framgå om det kommer att serveras mat och dryck eller ej.

Hitta rätt festlokal

En mindre fest kan man med fördel ha hemma men det kräver en del förberedelser i form av mat- och dryckinköp samt att man måste städa själv dagen efter.

Om möjligheten finns att ha festen på en festlokal öppnad många möjligheter. Många festlokaler står för allt som till exempel mat, dryck, snacks, musik, dansgolv och personal. 

Man behöver utifrån antalet festdeltagare och tema hitta en passande lokal som ligger bra till med bra kommunikationer. Ett spännade alternativ är att lägga festen på en båt. Då får man en härlig stämning på köpet. Det är en väldigt speciell känsla att glida fram över Stockholms ström med ett glada festdeltagare. 

Underhållning på festen

En bra fest innehåller mer än bara god mat och dryck. Det måste finnas musik på festen. Det är väldigt festligt när man bjuder på någon form av liveunderhållning och dans. Det behöver inte vara så dyrt. Hör runt i bekantskapskretsen om någon känner någon trubadur eller liknande.

11 May 2019