Svenskt Julbord

Klä upp dig till middagen!

Att komma till ett julbord, eller något annat bord med festmat, är ett tillfälle när man hedrar både de andra gästerna och den som har gjort maten, med att klä sig extra snyggt. Den som har följt med i TV-serien Downton Abbey vet hur överklassen brukar göra när de ska äta middag. De klär alltid om, och klär sig i extra fina kläder. Varje kväll. Det gör att man känner extra respekt för maten och det kök som har förberett maten. Att göra det varje kväll gör att varje dag kan kännas som en fest, värd att uppmärksamma. Vem skulle inte vilja bo på ett slott och ha en hel stab som gör allt för att man ska trivas och må bra? Å andra sidan innebär varje dag att man omsätter en hel del pengar bara som arbetsgivare till staben som ska finnas där bara för att ta hand om dig och din familj.

Ha tjänstefolk innebär ekonomiskt ansvar

Tänker man på de ekonomiska kostnaderna kanske tanken på tjänstefolk inte längre är lika lockande. Tillbaka till maten och kläderna kan det då och då, vara extra roligt att klä sig finare än vad man annars är van vid, som jul, påsk, midsommar, bröllop, dop och andra fester. Varför inte prova att beställa en skräddarsydd kostym? Då vet du att ingen annan kommer i något liknande eftersom din kostym är unikt anpassade efter dina mått. Om du någonsin har provat att klä dig i något som är skräddarsytt, vet du att inget annat sitter så väl på dig som det skräddarsydda plagget. Skräddaren tar mått på dig. Du får i större grad bestämma vilken stil du vill ha på kostymen. Det är klart att skräddaren kan rekommendera passform och stil om du så önskar. Är ni många på festen vet du att ingen annan kommer i något liknande eftersom ditt plagg är unikt.

Var hittar man skräddare?

Ordet skräddare andas gammalmodig sömnad. Yrket är lika gammalt som människan sedan hon kunde hitta något som kunde fungera som nål och tråd. Det är inte ofta man går till en skräddare, så det kan mycket väl vara svårt att hitta en nära där man bor. Du kan alltid leta på nätet, liksom annat man hittar där. Då kan du googla skräddare Täby, om det är i Täby du bor. Annars skriver du din ort efter skräddare. Då får du flera förslag och kan ta kontakt. Fortsätt läsa här om du vill läsa om skräddare i Täbny.

23 Mar 2018