Svenskt Julbord

När det är dags för skolbal

Är det dags för skolbal, eller är du student som ska gå på fest? Då kanske det är dags att skaffa dig en riktig kostym, eller vill du bära frack för första gången i ditt liv? Skolbalerna är viktiga milstolpar i våra ungdomars liv. När de har blivit så stora tar de de sista stegen innan vuxenlivet. Och vi vet ju alla att vuxenlivet inte är något att sträva efter, eller hur? Det innebär ju en massa ansvar som att betala räkningar, gå till jobbet, dra på sig skulder, vara trogen mot sin fru och föda ungar. Hur kul är det? Skämt åsido, det alla kan instämma i är att man ska ta till vara den korta tiden när ungdomarna är unga och kan göra en hel del på ett självsäkert sätt.

Vi har gått alltmer ifrån klädkoder

Bor man i Stockholm finns det tusentals chanser att hyra sin smoking, och slipper köpa en dyr stass som man kanske bara använder en gång i sitt liv. Även en vuxen man, som ändå har långt från ungdomens blomstrande vår, bär alltför sällan smoking. Smokingen är som ett mellanting mellan frackens strama linje och kostym, men är mycket festligare, med fluga och gördel (det där bandet av tyg som man har runt magen) i en festlig färg. Byxorna har en anna färg än kavajen, som ofta brukar vara vit, men det finns andra färger. Smokingen är utmärkt när man ska gå på cocktail-party. Då vill man varken bära kostym eller frack, vilken är till enbart för långa middagar och kvinnorna bär långklänning – tänk Nobelfesten. Smokingen innebär en mycket lättsammare fest. Klänningarna är kortare och festligare när männen bär smoking.

Bättre hyra stassen än köpa

Dessutom är det i få sammanhang som det är strikta klädkoder längre, endast i vissa sammanhang, och för tillfället är det bara besök i diplomatiska kretsar och i vissa överklass-sammanhang som man bär kläder med föreskrifter. Det är därför det är tur att det finns uthyrning så att man inte behöver lägga ut halva lönen på att köpa in plagg som man använder endast några gånger. Vem vill ha en smoking, frack eller en kostym som bara hänger i garderoben? De flesta tar på sig kostymen när de ska söka jobb, men vem går i frack, eller smoking när man söker jobb? Man får vänta tills någon ska gifta sig, och inte ens då är det alltid som det passar att bära varken smoking eller frack. Nej, tacka vet jag uthyrning där man kan hyra sig sin outfit. I Stockholm finns flera hundra uthyrningsfirmor. Har du svårt att hitta en kommer här ett bra tips: http://www.hyrasmokingstockholm.se.

6 May 2018