Svenskt Julbord

När du vill samla alla till en fest

Ibland kan man ha helt slut på idéer när man ska ställa till med en fest. Vanliga högtider, som jul, påsk och kanske de egna födelsedagarna i familjen, kanske går på någon slags autopilot. Men ska man ställa till med ett annat sorts jubileum, kanske kräver det där lilla extra. Kanske det är så lyckligtvis att du ska fira silverbröllop med sin käresta? Eller så vill du göra något alldels extra till en examensfest? Doktorsdisputation? Eller så kanske ni ska fira 20, 30 eller så mycket år i företaget? Då vill man inte göra som man annars kanske gör vid en företagsfest? Vill du verkligen göra något helt annorlunda kan du anlita en eventbyrå som gör festen till det där extra och som göra att man talar om festen långt efteråt.

Så kan man också göra om företaget ska firas

Säg att ni vill fira att företaget har varit verksamt i 50 år. Ni vill verkligen uppmärksamma detta genom att bjuda in tidigare viktiga personer i företaget, VD:ar som har gjort att företaget har gått så framgångsrikt framåt. Bestämmer ni er för att anlita en eventbyrå som kommer och håller i festen, kan de höja festen och göra den minnesvärd. Säg att ni vill förlägga festen i centrala Stockholm, på Riddarrustkammaren. Den dekoreras då med alla slags festliga ballonger. Man ställer upp bord, stolar en scen, med mickar och högtalare. Ett teatersällskap agerar moderator för hela festen, ser till att välkomna alla till festen.

Då är de på plats och ser till att allt klaffar

De vägleder alla genom middagens alla fyra olika rätter och drycker. Efter middagen spelar teatersällskapet olika roliga teaterscener och underhåller med musik. En fotograf förevigar alla händelser under festen och fotar alla som kommer så att man får sedan får ett minneshäfte med historien om företaget, viktiga glimtar från företagets historia, från festen. Sedan blir det musik med band och alla bord och stolar ställs bort och sedan blir det dans.

Själv behöver du bara bry dig om att ha roligt

Allt detta kan en eventbyrå arrangera för företagets räkning. De bjuder in alla som ska få inbjudan. De beställer maten och drycken som ska in. De anltiar teatersällskapet, musikbandet, fotografen och tekniker och är närvarande på festen för att se till att allt klaffar. Det enda ni på företaget behöver tänka på är vilka kläder ni ska ha på er, och att ni själva har så roligt på festen som det bara går.

30 Oct 2018