Svenskt Julbord

Så är det att arbeta med catering

Alla som arbetar med mat vet att det gäller att ha passion för mat. Annars är man ute ur bilden kvickare än fort. Konkurrensen om jobben är så pass stor, att om du inte visar de rätta takterna finns det alltid någon annan, mer kunnig och hängiven som är beredd att ta vid där du slutade. Dessutom är det ett ganska tungt arbete. Det är långa dagar och ofta får man stå vid ugnen som är het. Av den anledning gäller det att gilla det jobb man gör, för att stå ut med pressen att leverera goda och välsmakande maträtter dag efter dag. Många kockar har ofta sena arbetsagar. I synnerhet om man arbetar på restaurang. Arbetar man på en lunchrestaurang arbetar man i stälet tidiga morgnar.

Att arbeta med catering kan innebära arbete dagtid

Då kan ett arbete på en cateringfirma vara just det som passar dem som vill ha vanliga arbetstider, runt kontorstid. Har man en cateringfirma, har man oftast en tid då maten ska serveras. Har man som kock tillagat maten, är det sedan bara upp till serveringspersonalen att se till att den har rätt temperatur innan de serverar den för gästerna. Att kunna förlägga arbetstiden under dagtid är mycket värt. De flesta vill arbeta när andra arbetar och sedan vara ledig på kvällar och helger. Även om man inte alltid kan vara ledig kvällar och helger, kan man arbeta ganska fritt och vara ledig när beställningarna inte kommer så tätt.

Konkurrensen i Stockholm ganska stor

Arbetar och bor man i Stockholm, har man minst 700 andra cateringfirmor att konkurrera med. Det i sig behöver inte nödvändigtvis vara endast negativt. Tvärtom. Ju fler som arbetar med catering, desto större kännedom finns det hos människorna om möjligheten att anlita en cateringfirma för sin fest. Det man kan konkurrera med är kvaliteten på maten, bra idéer som man kan erbjuda sina kunder med, temafester, vackra lokaler där kunderna kan hålla sina fester och kringarrangemang, såsom nöjen, musik, dans eller DJ.

De flesta kockar har gymnasieutbildning

Man behöver ingen lång teoretisk utbildning för att lära sig laga mat, det räcker med en gymnasieutbildning, däremot krävs det fortsatt utbildning ute i köken och helst i när samarebe med en annan duktig kock. Får man den chansen är det viktigt att ta tillvara den. Att anlita catering har blivit allt mer populärt. Det är inte svårt att beställa. Man får god mat och god service. Inte så konstigt att de flesta har fått upp ögonen för vad catering kan göra för människor som är sugna på fest. Läs mer om catering på Lidingö på: http://www.cateringlidingö.se.

24 Jul 2018