Svenskt Julbord

Skicka ut ett snyggare julkort i år

Det börjar bli dags att förbereda sig inför julen. För många så innebär det en ren plåga där man måste ta tag i flera olika repändar och dra i dessa till dess att en större knut lossnat - vilka ska komma, var ska vi fira, hur gör vi med maten, vem ska köra bilen, hur många - och vilka - klappar ska vi köpa, vad ska vi köpa och vem ska vara tomte?

Till detta så ska man även hitta en gran, man ska ta fram alla julsaker och man kanske vill skicka ut ett julkort. Det senare är något som tilltalar många familjer; man tar en bild på familjen och skickar denna till släkt och vänner.

Vi kan vara diplomatiska här: i många fall så är det mer av en gåva för givaren än för mottagaren. Många julkort är nämligen fruktansvärt ogenomtänkta och direkt fula - suddiga fotografier, oläsliga texter, foton med störande bakgrund och med fokus på fel detaljer. Vårt råd: ska ni skicka ut ett julkort så kan ni också unna er lyxen av mer professionell hjälp.

Ta hjälp av en fotograf och anlita ett tryckeri

Det första steget är att kontakta en fotograf. Det behöver inte innebära att ni tar en steril bild i en studiomiljö. Nej, idag så kan fotografer - tack vare tekniken och en lättare utrustning - komma till ert hem i Stockholm eller kanske fotografera utomhus för ännu mer känsla. Det ger er vackra, unika bilder som ni slipper skämmas över att skicka ut. Till ett lågt pris också.

Idag så är det - nästan - som programmet sa att Alla är Fotografer. Konkret så kan ni anlita en fotograf till ett förmånligt pris genom att sondera marknaden och ta in så många offerter ni hinner.

Innan utskick då? Besök ett tryckeri och få en helhet som ramar in fotot. Ett tryckeri kan dels ge er exakt så många exemplar som ni behöver - till ett bättre pris än om ni skulle stå och kopiera själva. Dels så får ni finare papper och ni får en guidad tur i vad typsnitt, rätt färgskalor och rätt val av kuvert kan göra. Kort sagt: ett tryckeri i Stockholm kan förvandla ert julkort till det som släkt och vänner ser fram emot att få och som man placerar längst fram på den öppna spisen.

Och, naturligtvis så ska man även trycka på följande: Julen är till för att andas och ta det lugnt. Genom att ta tag i saker i god tid så kan ni slippa stressen. Vårt råd i detta är därför att lägga ut några krokar redan nu - kontakta fotografer och ett tryckeri och se till att få in offerter så att ni kan börja jämföra priser. Någonstans måste ni börja och erfarenheten säger att det alltid är bättre att göra det förr än senare.

Läs mer om hur ett tryckeri kan hjälpa till på https://www.tryckstockholm.nu.

17 Oct 2018