Svenskt Julbord

Välja företagscatering i Stockholm

Ska företaget ha ett stort event och det är dags att välja vilka som ska anlitas för företagscatering? En jämförelse av flera cateringföretag i Stockholm visar att alla i grunden erbjuder samma tjänst men att det ändå är extremt stor skillnad mellan dem. Några frågor du bör ställa dig är:

Hur många gäster ska äta?

Företagscatering handlar generellt om fler gäster än vid privat catering. I vissa fall kan det handla om tillställningar med flera hundra gäster. Detta blir även avgörande för vilket företag som ska anlitas. Så länge det handlar om företagscatering för upp till 30 - 40 personer kan vilket företag som helst anlitas. Men när det börjar bli riktigt stora sällskap ställs högre krav och alla företag kan inte längre vara aktuella. 

Vilken slags mat önskas?

Är det klassisk cateringmat spelar det ingen roll vilka som anlitas. De allra flesta har ett utbud av både klassisk svensk cateringmat och lite mer plockmat. Men det finns även de som valt en mer specifik inriktning. Det kan exempelvis handla om att de har ett stort utbud av vegansk kost eller att i stort sett allt på menyn är ekologiskt och närodlat.

Maten är visserligen en smaksak men samtidigt kan det spegla eventet. Handlar det om miljö och socialt ansvar kanske en företagscatering med inriktning mot just ekologiska varor passar bättre för att hålla den röda tråden.

Vilka har de som referenser?

Det är mycket vanligt att företag visar upp referenser på sin hemsida. Kunder som varit nöjda med deras tjänst. Detta säger egentligen inte så mycket då de självklart bara väljer ut positiva referenser. Men fördelen är att man kan se vilka slags kunder som de har. Är det exempelvis många stora etablerade företag eller mest privatpersoner? Detta speglar även vad man kan förvänta sig av dem när catering beställs.

Vad kostar det?

Priset är relevant – men svår att jämföra. Självklart kan man ställa portionspriset eller helhetspriset mot varandra mellan företag som erbjuder företagscatering. Men det blir samtidigt lite som att jämföra kilopriset mellan äpplen och bananer. Det är ju till stor sannolikhet inte samma rätter som erbjuds eller samma service. Självklart kan priset användas som konkurrensfördel men man bör alltid vara medveten om att betalar man lite så ska förväntningarna vara små – och tvärtom. Ta kontakta med flera företag som erbjuder företagscatering i Stockholm. Jämför deras upplägg, priser och menyer. Skapa dig en helhetsbild och välj utifrån detta. Är du intresserad av att veta mer om hur det är att anlita ett företag för catering i Stockholm? Klicka på denna länk.

30 Nov 2018