Svenskt Julbord

Varför inte bjuda personalen på catering till julen?

Det har knappt blivit höst, och sommaren som verkar bita sig fast nästan in i september har knappt kallnat, men det är ändå dags att tänka på julen. Räknar man efter är det bara fyra månader kvar till julafton och den som har varit med ett tag, vet att tiden flyger iväg. Det är dags trots allt att tänka på julen. Har man ett företag och anställda gäller det att bjuda sin personal på det allra bästa. Vill man att medarbetarna ska känna att det är bra att jobba just för dig, är det bäst att bjuda dem då och då på trevligheter. Då är en jullunch en sådan trevlig sak som man kan bjuda sin personal på, gärna med något gott vin och öl till lunchen.

Exempel på vad som kan ingå i en sådan jullunch

Ett sillbord med många olika sorters sillar är ju ett måste. Till det vill man nog bara ha kokt potatis. Sedan vill man gärna ha lax med hovmästarsås. Då ingår den obligatoriska skinkan, och andra kötträtter, även mer vilträtter som till exempel älgkorv. Ofta brukar det saknas grönsaker på ett traditionellt julbord, men man kan beställa att få mer grönsaksrätter, inte bra rödbetssallad. Då kan man få grönkålspuré, rödkål och bruna bönor. Man kan få inlagd svamp, tomaträtter och olika sallader med cole-slaw-smaker. Det går att göra jullunchen nyttigare genom att välja fler fiskrätter och grönsaksrätter. Man kan även välja bort skinka och beställa kalkon eller mer fiskrätter.

Välj en lokal catering

Det finns flera fördelar med att välja en lokal catering. Dels tycker vi att det bör ske fler beställningar och handel med närliggande producenter och att vi köper mer lokalt. Det har med att göra att mer lokala köp är mer miljövänliga än andra. Det gäller att också uppmuntra företag som arbetar när en, i Sverige och anlitar man till exempel en catering nära där man arbetar eller bor, slipper man transporter.

Finns catering på Södermalm

Bor man i Stockholm, finns det minst 700 cateringfirmor, plus en hel del livsmedelshandlar som också erbjuder catering. Med ett så stort utbud kan det vara svårt att veta vilken av dem man ska välja och vilken av dem som är bäst. Det är ju omöjligt att kunna proväta alla de olika cateringsfirmornas menyer. Då kan en bra tumregele vara att välja en firma som har duktiga och erfarna kockar. Det är ju ändå kockarna som gör skillnaden mellan cateringfirmorna som har bra mat och de som inte har det. En av de bästa finns på Södermalm. Läs mer här om en av de bästa catering på Södermalm som du kan beställa.

28 Aug 2018