Svenskt Julbord

Varför inte catering till julbordet?

Det ska ju börjas i tid, eller hur? Idag är det bara 4 månader kvar till julaftons dan´före dopparedan´. Det brukar gå fort när man har roligt. Med endast 4 månader kvar innan julen kan man faktiskt skippa julstressen. Låt oss visa hur man kan göra, och BARA ta det lugnt när det är ju även om man är många som ska fira jul tillsammans. Allt som behövs är en god planering i tid, innan stressen tar över. Så här kan du göra:

Städningen

Du kan redan nu boka in en julstädning säg, tre dagar innan julafton. Då bokar du in en storstädning. I en sådan brukar städfirmorna ta fönster, speglar, inuti och utanpå kyl och frys. De brukar rengöra inuti spisen (alltså ugnen). Då rengör de bokhyllor och torkar rent på dörrar och dörrkarmar, de torkar rent på golv och golvlister; allt sådant som man annars inte gör när man veckostädar. Då vet du att det blir rent om du bokar in en storstädning redan nu. Har du bokat in städfirman så här 4 månader innan allt ska ske, då vet du att du inte behöver oroa dig för att det inte är rent och fint hemma när det är dags för julfirandet.

Julklapparna

Man kan fundera ut julklappar redan nu. Säg att du har 6 personer som du ska köpa julklappar till. Då kan du sprida ut utgifterna och köpen redan nu. Du har 4 månader på dig att köpa in julklappar; köp en julklapp i månaden åt de 6 personer som du har att köpa till. Då har du 4 julklappar till alla 6 personer som du ska köpa julklappar till. Du slipper på detta sätt julstressen av att springa omkring i affärerna när alla andra stressar runt i affärerna. Bra, eller hur?

Julmaten

Du kan, på samma sätt som med städningen boka in en leverans av catering som kommer dagen innan julafton; det vill säga, idag om exakt 4 månader. Då vet du att någon anna tar hand om maten åt dig. Du slipper baka, koka och bli trött av allt matlagande. Du behöver bara köpa in det ni ska ha dagarna innan julafton och dagarna efter. Det brukar vara så det räcker med arbete när alla är lediga.

Juldricka

På samma sätt som med cateringen och julklapparna kan du redan nu köpa in det ni ska dricka. Det måste ju inte ske precis innan julafton, eller hur? Du kan redan nu bestämma vad ni ska dricka, och så gömmer du det!

Här hittar du bästa catering till julen i Uppsala; om du bor i Ultuna, i Uppsala får du gratis utkört av catering i Uppsala

23 Aug 2018