Svenskt Julbord

Varför inte ha en vinprovning med personalen?

Det är höst och snart dags för en upptakt och kick-off och fester med medarbetarna, eller hur? Många företag ser till att få igång höstens arbete och få personalen att gemensamt arbeta mot satta mål. Då kan ett event vara bra för medarbetarna att åstadkomma lojalitet mot företaget och kunna locka med trevliga fester för personalen. Vill man kunna rekrytera rätt sorts personal är det viktigt att ha en företagspolicy som attraherar de slags människor. Då gäller det inte bara feta löner, pensioner eller andra ekonomiska incitament, utan även att man arrangerar trevliga fester för sin personal. Gör man det kan man behålla den personal som man vill behålla.

En vinprovning kan vara en bra kick-off

Då kan man till exempel kombinera en fest med vinprovning. Man ger helt enkelt personalen chansen att få lära sig mer om viner samtidigt som de får prova de olika smaker som de kan representera och vad de passar till. Viner är ju inte bara ett sätt att bli berusad, utan innehåller många smaker som kan förhöja matens smaker, eller i värsta fall sänka dem. Kan man de olika smakerna och hur de passar, eller inte passar ihop kan man få till riktigt välsmakande middagar. Man måste heller inte bara begränsa sig till viner, man kan lika bra ha ölprovning, ifall de flesta gillar öl. Man kan även ha whiskeyprovningar om majoriteten gillar det bättre.

Olika smaker gifter sig olika

Inte helt oväntat passar de olika alkoholsmakerna olika med olika slags ingredienser i maten. En vinkännar, ölkännare eller whiskeykännare kan vägleda en till de rätta smakerna och vad man ska undvika, eller hur man kan kombinera till högre höjder. Om man lär sig mer om smaker, blir man en duktigare kock, något som många uppskattar att lära sig. Varför inte bjuda sin personal på det. Då får man både en aktivitet och bjuda på både mat och alkohol samtidigt. Man får in sin smäll på två flugor samtidigt.

Vin-, öl-, eller whiskeyprovning som event

Vill man kan man få provningen på plats på arbetsplatsen, så slipper man flytta på sig. Då kan man enkelt få sin kick-off på plats utan att behöva flytta på sig. Man slipper hyra en lokal till eventet och så får man in en aktivitet samtidigt som man lär sig något, man bjuder på mat och dryck. Kan det bli enklare?

9 Sep 2018