Svenskt Julbord

Varför inte ha släktmiddagen eller släktträffen här?

Snart är det jul. Med den fart som tiden tar numera, är det inte långt till det är dags att fira jul. Då kanske man vill samla släkten och familjen för att fira julen tillsammans. Många börjar julfirandet med att fira första advent med att tillsammans gå till kyrkan. Då ser alla till att vara lediga och tillgängliga när det är dag för första advent. Sedan går alla i samlad tropp till en mysig restaurang och intar en god julmiddag. För de flesta är det bara försmaken på det som ska komma mycket mer när det är dags för det riktiga julfirandet. Vill man kan man förlägga hela julfirandet (i förväg) på Skansen, det i särsklass mest svenska vi har i Stockholm.

Jul på Skansen är magiskt

Att få förmånen att fira jul på Skansen är rätt så magiskt. Då kommer man när det är mörkt och kliver in i värmen och möts av en kopp rykande het glögg med pepparkaka. Sedan vänter en typisk julbuffé med alla de svenska läckerheterna; olika sorters sillar, olika sorters svenska julkorvar, skinka, dopp i gryta och lax. Det svenska julbordet, delas men i olika varianter i de andra nordiska länderna. I Norge äter man revbensspjäll med surkål, i Danmark fläskkarré med potatis som stekts i sött socker, i Finland äter man skinkan tillsammans med olika grönsaksgratänger. Borta är lutfisken och i stället har laxen i olika goda varianter tillkommit. Alla barnen önskar sig köttbullar med prinkorv och potatis.

Man kan vara så många eller få som man vill

Det finns inga krav på gästernas antal för att få hyra restaurangen för julfirandet (på förhand). Den rymmer så många som 500 gäster, men man kan vara endast några få, eller så många man nu vill vara. Det går att skilja av restaurangen med skiljeväggar. När man sedan har ätit klart kanske man vill gå ut i mörkret och njuta av utsikten över Stockholm. Det är inte svårt att ta sig till och från restaurang Solliden. Utanför finns både spårvagnar, bussar, taxi och möjlighet att parkera sin bil.

Man kan även anlita restaurangen för företaget, om man så önskar att bjuda sina anställda på julfirande. Då bör man ta kontakt med någon festfixare som kan arrangera så att allt går just så msidigt som det bara kan när det kommer till att ordna med ett företagsevent. Klicka här för att läsa mer.

11 Nov 2018